FYRA KONSTNÄRER • Ljungby Konsthall

— En smittsäker kulturupplevelse!
FYRA LJUNGBYKONSTNÄRER
Birgitta Ahlberg Larsson, Stefan Andersson, Karin Noordenbos, Cia Thoresen. Ljungby Konsthall • Biblioteket Öppettider: må-fr 10-19, lö 10-14. Pågår till 6 mars 2021.

 Birgitta Ahlberg Larsson

— Måleri, hantverk och skapande har alltid varit viktigt för mig. Att måla har jag lärt mig genom allt som var tillgängligt i skolan, kvällskurser och andra längre kurser för duktiga konstnärer. På senare tid målar jag intuitivt. Akrylfärg, vatten och texturmedel i flera lager bildar färgfält och mönster. Sedan följer en process med mycket vändande, vridande och funderande tills jag finner ett motiv att förstärka, förklara och berika. Det blir därför väldigt olika motiv, även om gåtfulla anonyma gestalter ofta letar sig fram. Jag hoppas att betraktaren tar sig tid, att känna in och upptäcka en hälsning, ett budskap eller en god tanke i mina målningar. 

2017   Samlingsutställningar gm studieförbund o d. 2018   Separatutställningar Hotell Terraza & Enertech AB, Ljungby 

2019   Ljungby Konstförening, Konstväggen • Ljungby Arena   2020   Gullbrannagården, Halmstad 

E-post: birgitta.ahlberg@telia.com    Instagram:  medminahander 

Stefan Andersson

— Mitt måleri är en del av mitt liv och så länge jag kan minnas har jag tolkat och avbildat verkligheten med penna eller pensel i – från teckning  till måleri. Främst arbetar jag i olja, vilket  jag bäst tycker passar  mitt sätt att måla. Oftast har jag ett flertal objekt på gång samtidigt, vilket gör att jag kan se och upptäcka nya vinklar och nyanser för att på så sätt bli nöjd med resultatet. Målningarna får så att säga ” stå till sig”. En del motiv är detaljrika och ofta tagna från naturen. På senare tid har jag även gjort en del målningar med experimentella abstrakta motiv som tilltalar mej. Genom åren har jag deltagit i ett flertal målarkurser för att lära mej mer, framförallt att experimentera med olika tekniker och material.

2019  jan-mars   Ljungby konstförening, Konstväggen • Ljungby Arena

2018-2020  sommarutställningar Apladalen Värnamo 2020  februari  Galleri Hörle slott  

E-post: stefan.andersson55@hotmail.com

Karin Noordenbos ter Harkel

 konstkurser i bland annat teckning, grafik, akvarell och kroki. 

Det är underbart att känna friheten och kunna uttrycka min kreativitet

med mitt måleri.

2020-02-27 — 2020-03-20 Ljungby kommun bibliotek, The colors osv the moon

2020-08-06 — 2020-08-23 Jurybedömd konstutställning, Galleri Stenhallen, Borgholm

                   

E-post: kenth-art@outlook.com     Hemsida: www.konst.se/kenth-art 

Carina ”Cia” Thoresen

— Jag heter Carina kallas Cia. Den teknik jag utvecklat tidigast var tecknandet, med blyerts främst, något jag fördjupade i samband med en korrespondenskurs på 1980-talet vilket gjorde att jag kom vidare i tekniken. Senare gick jag en ettårig konstlinje i konst-och konsthantverk i Örebro där jag utvecklade en större bredd i konstnärliga uttrycksformer. På senare tid har jag fördjupat mig i måleri, främst akvarell något jag utvecklat i kurser hos Rose-Marie Flårback och Kenneth Sjöö. Mitt måleri har tidvis handlat oftast om att följa färgens väg på pappret, upptäcka, förstärka eller inrama med tusch. Jag inspireras av detaljer, färger och former, växlingen mellan ljus och mörker, det synliga och osynliga, bilden jag arbetar med kan också inspirera i sitt eget varande under tiden den växer fram. E-post: akvarell.cia@gmail.com